Poleg svojevrstnega okusa bo jedem dala značilno rubinasto barvo. Seveda jo lahko pripravimo tudi v solati, ki je tudi najbolj znana. Zaradi zelo specifičnega okusa, nekateri pravijo, da diši po zemlji, ne potrebuje veliko začimb, obvezno ji dodajamo kumino.
Za 4 osebe:
2 rdeči pesi
1 skodelica narezanega svežega zelja
2 korenčka
2 krompirja
1 mala konzerva fižola
1 čebula
3 stroki česna
kumina
sol, poper, olje, peteršilj
Zelenjavo olupimo, korenje narežemo na kolobarje, krompir na kocke, peso grobo naribamo. Čebulo in česen sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Dodamo krompir, zelje in korenje, dušimo nekaj minut in zalijemo z vodo. Dodamo rdečo peso in zavremo. Solimo in popramo ter začinimo s kumino. Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo fižol, prevremo in potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Zraven ponudimo črni kruh in po želji kislo smetano.
2 rdeči pesi
1 skodelica narezanega svežega zelja
2 korenčka
2 krompirja
1 mala konzerva fižola
1 čebula
3 stroki česna
kumina
sol, poper, olje, peteršilj
Zelenjavo olupimo, korenje narežemo na kolobarje, krompir na kocke, peso grobo naribamo. Čebulo in česen sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Dodamo krompir, zelje in korenje, dušimo nekaj minut in zalijemo z vodo. Dodamo rdečo peso in zavremo. Solimo in popramo ter začinimo s kumino. Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo fižol, prevremo in potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Zraven ponudimo črni kruh in po želji kislo smetano.