OKUSI

Recept: ocvrta mocarela

Da sir ne bi iztekal, paniramo dvakrat, lahko tudi trikrat.
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Ocvrti sir je prava kalorijska bomba, zlasti če zraven postrežemo še pomfri in tatarsko omako, narejeno na osnovi majoneze. Zato naj bo na naši mizi bolj izjema kot pravilo. Običajno cvremo ementaler oziroma posebni sir za cvrtje, poskusimo pa lahko tudi z drugimi vrstami. Dobra je tudi mocarela, vendar kupimo tisto za pico, saj se bo lepše topila. Tudi mehkejši siri so primerni, na primer kamamber ali brie. Pomembno je, da masa za paniranje čvrsto objame koščke sira, da ne bo iztekel. Zato mnogi kuharji priporočajo, da paniramo dvakrat ali celo trikrat. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije