OKUSI

Recept: krompir s klobaso ali slanino

Čas pečenja je odvisen od velikosti krompirja, zato izberimo približno enako velike gomolje.
Fotografija: Krompir s klobaso FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Krompir s klobaso FOTO: Guliver/Getty Images

V zgodnjem poletju, ko je sezona mladega krompirja, si ga privoščimo v številnih pečenih različicah. Tudi starega lahko pečemo, a se ne more primerjati z mladim, zlasti če ga pripravimo z olupkom vred. Ta se pri mladem res lepo zapeče, vendar je treba biti previden. Krompir, ki je bil obdelan s pesticidi, je bolje olupiti, če je le možno, kupujmo ekološko pridelanega.

Mladi je tudi hitreje pečen ali kuhan, če pa se nam mudi, ga najprej nekoliko skuhamo in potem zapečemo. Zraven se podajo vse vrste zelenjave, ponudimo ga kot prilogo k mesu ali drugim glavnim jedem. Lepo zapečen mladi krompirček s skledo solate pa je odličen samostojni obrok v vročih poletnih dneh. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije