OKUSI

Recept: jogurtov sadni sladoled

Objavljeno 10. julij 2019 11.36 | Posodobljeno 10. julij 2019 11.36 | Piše: A. K.

Pripravite ga za štiri osebe.

FOTO: Guliver/Getty Images
Potrebujete:

0,5 l navadnega jogurta
0,5 l sladke smetane
200 g jagodičevja
100 g sladkorja

1. Sadje stresemo v lonec, večje jagode narežemo na koščke. Potresemo s sladkorjem in prilijemo malce vode ter med mešanjem kuhamo, da se sladkor stopi.
2. Če želimo sladoled brez koščkov sadja, maso zmešamo s paličnim mešalnikom.
3. Sladko smetano stepemo in ji nežno primešamo jogurt in maso iz sadja. Postavimo v zamrzovalnik za najmanj 10 ur, še bolje za dlje.
4. Ker se med zamrzovanjem delajo vodni kristali, maso vmes dvakrat ali trikrat zmiksamo, da jih razbijemo.
Deli s prijatelji