RECEPT

Recept: breskova galeta

Nekaj sladkega.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Moko premešamo s soljo in sladkorjem, dodamo maslo in postopoma prilivamo vodo ter zgnetemo v testo. Oblikujemo kvadrat, da ga bomo pozneje laže razvaljali, ga ovijemo v prozorno folijo za živila in za najmanj 30 minut postavimo v hladilnik.

2. Breskve operemo in narežemo na rezine ter jih v skledi premešamo s sladkorjem, vaniljo in cimetom.

3. Testo razvaljamo na okroglo, približno 30 cm premera; postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Dno testa na več mestih prebodemo z vilicami in na sredino naložimo breskve. Rob (kakšne 3 cm) zavihamo, da malo sega čez breskve. Premažemo ga s sladko smetano in potresemo s sladkorjem ter mandljevimi lističi.

Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 40 minut.

4. Postrežemo še toplo, po želji posladkamo s sladkorjem v prahu ter dodamo kepico vaniljevega sladoleda ali žlico sladke stepene smetane. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije