OKUSNO

Recept Adija Blaška: pečena hobotnica s sotiranim sladkim krompirjem

Objavljeno 08. oktober 2019 12.57 | Posodobljeno 08. oktober 2019 12.57 | Piše: Špela Ankele

Če ga vprašate, kako je vstopil v svet kuharstva, vam bo povedal, da se je to zgodilo povsem po naključju.

Adi Blaško je vodja kuhinj v novogoriškem hotelu Park, ki spada pod okrilje Hita. Po končani osnovni šoli je v Hitu opravil pripravništvo, saj se je vrtel za štedilniki restavracij igralniško-zabaviščnega centra Perla. Delal je tudi v Calypsu, ki ga je gastronomski vodnik Gault & Millau ocenil za najboljšo hotelsko restavracijo pri nas. Iz Nove Gorice ga je poklicna pot ponesla v Brda, nekaj časa je bil tudi del slovenske mladinske kuharske reprezentance. Če ga vprašate, kako je vstopil v svet kuharstva, vam bo povedal, da se je to zgodilo povsem po naključju, ko mu je dobri prijatelj predlagal, naj razmisli o tem lepem (in hkrati napornem) poklicu. Adi Blaško je za Okuse zapisal recept za eno svojih res zanimivih morskih jedi, ki ji pridih jeseni pričara živahna priloga v obliki lisičk.
Deli s prijatelji