RECEPT

Privoščite si bananine palačinke

Okusno in nasitno jed lahko postrežemo za večerjo ali zajtrk, sladkosnedi si z njo potešijo željo po sladkorju.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Še ena v vrsti jedi, ki jih pripravimo takrat, ko se zdi, da nimamo ničesar pri roki. In odlična izbira za tiste, ki imajo radi sladke palačinke, a bi se radi izognili sladkorju. Z banano bodo sladke in še rahle povrhu. Pečemo jih debelejše kot navadne, zato je bolje grelno ploščo naravnati na zmerno temperaturo, sicer se po navadi od zunaj prehitro zapečejo, znotraj pa ostanejo surove.

V teflonski ponvi jih naredimo le na pol žličke olja, če jih pripravljamo v opekaču za tople kruhke, pa jih naredimo povsem brez maščobe. Lahko jih postrežemo samostojno ali s svežim sadjem, tudi smetana se lepo poda zraven. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije