RECEPT

Preprosta piščančja solata

Čeprav je sladka, lahko papajo uporabljamo v mesnih ali ribjih jedeh, izbiramo ne preveč zrele plodove.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Papaja je osvežujoč sadež, lahko ga zaužijemo samega, za zajtrk ali malico, zaradi sladkega okusa tudi kot sladico. Če je zelo zrela, jo jemo kar z žlico iz lupine, sicer jo olupimo in narežemo. V družbi s sadjem bo okusna v solati, dobro se obnese v sadnih sokovih in smutijih, tudi v marmeladi.


Za zajtrk jo zmešamo z jogurtom, mlekom, če dodamo še žlico ali dve kosmičev, bo prav nasiten obrok. Zanimivo bo poživila zelenjavno solato pa meso in ribe, a za take kombinacije izberemo ne preveč zrele sadeže. Kot prilogo jo lahko ponudimo tudi popečeno, v ponvi ali na žaru, tudi v tem primeru naj ne bo preveč zrela. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije