Predlog za kosilo: riž s klobasami

Rižota je pri nas pogosta jed, da se je ne bi naveličali, ji vsakokrat dodamo drugačne začimbe in zelišča.
Fotografija: Riž s klobasami. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Riž s klobasami. FOTO: Guliver/Getty Images

Rumeni riž, ki ga obarva kurkuma, je lahko odlična priloga k zelenjavnim ali mesnim jedem, zlasti se dobro poda k omakam, lahko pa ga naredimo tudi v rižoti. Za ljubitelje mesa riž z okusom po kurkumi izboljšamo s koščki popečenega piščanca, govedine ali svinjine. Če mesa nimamo, se morda v hladilniku najde par ali dva klobas za kuhanje, ki bodo odlično popestrile sicer posebno jed. Rižu lahko dodamo poljubno zelenjavo, dobro se ujame tudi s stročnicami v zrnju, zraven pa ponudimo svežo solato.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije