RECEPT

Predlog za hitro kosilo: tortilja s koruzo

Za hitro kosilo naredimo tortilje; osnovne sestavine za nadev in omako, pelate, koruzo in fižol, kupimo v konzervi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Tortilja je sorazmerno hitro pripravljena jed, zlasti če kupimo že pripravljene in naredimo le nadev. Potrebujemo še omake, salso in nacho, pri čemer ni treba komplicirati, omake lahko kupimo ali pripravimo sami. Iz paradižnikovih pelatov, čebule in začimb na hitro naredimo salso, v blenderju zmeljemo paradižnik, čebulo, ščepec čilija, malo koriandra in origana, morda dodamo košček feferona, malo sladkorja in kajenski poper in pekoča omaka je pripravljena.


Za nadev popečemo poljubno zelenjavo in meso, nepogrešljive sestavine so sladka koruza ali fižol v zrnju, lahko tudi oboje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije