RECEPT

Poletna juha z žličniki

Zelenjavna juha z zakuho nas bo v vročih dneh povsem nasitila.
Fotografija: Poletna juha z žličniki FOTO: Elena Hramowa/Getty Images
Odpri galerijo
Poletna juha z žličniki FOTO: Elena Hramowa/Getty Images

Juhe iz mlade poletne zelenjave so hitro pripravljene, uporabimo vse, kar zraste na vrtu, saj se okusi večine lepo ujemajo. Vanjo lahko zakuhamo jušne rezance, vlivance, žličnike ali cmoke, lahko pripravimo mesne oziroma jetrne pa tudi skutne.


Če jim dodamo skuto ali kislo smetano, bodo žličniki ali cmoki rahli in sočni. Bolj rahli so tudi, če moko zamenjamo ali zmešamo s pšeničnim zdrobom. Za vlivance lahko uporabimo tudi jajca, ki nam ostanejo po paniranju mesa, ali kose zelenjave, ki nam jih je žal zavreči. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije