Piščanec v solati (RECEPT)

Meso piščančjih prsi je hitro pripravljeno in kot nalašč za lahke poletne obroke.
Fotografija: FOTO: Elena Danileiko/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Elena Danileiko/Getty Images

Rukola bo s svojim značilno ostrim okusom dala posebno noto vsem solatam. Če nam ostri okusi niso preveč blizu, jo odmerimo previdno. Sicer pa je sijajna v kombinacijah s solatami vseh vrst. Dodajamo lahko celo, lahko pa jo tudi sesekljamo tako kot peteršilj in potresemo po jedi.


Za nekatere je nepogrešljiv dodatek na pici, pri čemer jo dodamo na koncu, ko je pica že pečena. Dodajamo jo lahko tudi testeninam in zelenjavnim prilogam ter mesnim jedem. Iz rukole pripravimo odličen aromatičen pesto, uporabna pa je tudi za okraševanje jedi, saj ima lepo skodrane liste. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije