RECEPT

Pisana solata

Topinambur kuhamo, pečemo, dušimo, uživamo pa lahko tudi presnega.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Topinambur običajno pripravljamo podobno kot krompir, kuhamo ga ali pečemo. Lahko ga pripravimo v kremni juhi ali pireju, v pečici pa skupaj z drugo zelenjavo, na primer krompirjem, korenjem in kolerabo. Če ga narežemo na tanko, ga lahko pripravimo kot čips. Sicer pa je okusen tudi surov, nariban ali narezan na tanke lističe, pripravljen v solati.


Korenikastih gomoljev ni treba lupiti, le dobro jih oščetkamo in odrežemo grde dele. Z lupljenem bi si dali preveč opravka, pa še koristne snovi, ki se skrivajo v tanki kožici, bi s tem zavrgli. Cel bo kuhan v od 10 do 15 minutah, odvisno od velikosti, narezan v dobrih petih minutah.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije