RECEPT

Pikantni piščanec s fižolom

Objavljeno 11. oktober 2019 11.56 | Posodobljeno 11. oktober 2019 11.56 | Piše: A. K.

Ker je blagega okusa, je vsestransko uporaben, priprava pa je preprosta in tudi hitra.

FOTO: Guliver/Getty Images
Piščančje meso je blagega okusa, zato lahko iz njega z različnimi začimbami in dodatki pripravimo res raznolike jedi, tudi pikantne. Običajna obara se s kančkom čilija, ingverja ali kurkume spremeni v ognjeno eksotično jed, če meso le rahlo posolimo, pa tako nežno, da bo primerna tudi za otroke in občutljive želodce.
Za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
3–4 stroki česna
1 pekoča paprika
1 konzerva fižola
1 dcl kokosovega mleka
1 dcl smetane za kuhanje
1 žlička naribanega čilija
sol, poper, olje
Meso narežemo na koščke in začinimo s soljo in poprom, zelenjavo očistimo, olupimo in narežemo. V kozici na vročem olju na hitro popečemo meso, ga odstranimo iz posode in prihranimo. Na istem olju zarumenimo nasekljano čebulo in česen, zalijemo z malo vode in kuhamo pet minut. Dodamo drobno narezano papriko in ingver in dušimo še nekaj minut. Dodamo meso, zavremo in zalijemo s kokosovim mlekom, počasi naj vre deset minut. Na koncu dolijemo smetano in dodamo fižol, zavremo in jed je pripravljena.


Piščanec, naj bo pečen, ocvrt ali dušen, se zelo dobro ujame z vsemi vrstami zelenjave in solatami. Pečeno piščančje meso lahko postrežemo tudi hladno, denimo v solatah, najbolje je, če je narezano na koščke ali trakove. 
Deli s prijatelji