RECEPT

Pečene hruške s sladoledom

Sladica ni prav lahka, zato si jo privoščimo namesto poletne popoldanske malice.
Fotografija: FOTO: Lilechka75/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Lilechka75/Getty Images

Hruške iz pečice so izjemno okusne, saj se s pečenjem prijetno zmehčajo, med naredi prijetno karamelizirano strukturo, orehi pa poskrbijo za svojevrsten okus. S kepico sladoleda bo sladica kot nalašč za popoldansko razvajanje.


Posebno sladico, primerno za dopustniške dni, pripravimo tako, da hruške skuhamo v vinu. Postrežemo jih hladne, prav tako s smetano ali sladoledom, lahko pa tudi s kremo iz rikote in jogurta. Če jih kuhamo v rdečem vinu, se bodo temno obarvale. Seveda ponudimo tudi primerno ohlajeno vino, v katerem so se hruške kuhale.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije