OKUSI

Pečen fazan (RECEPT)

Za peko v pečici je primerno meso mladega, starega je bolje dušiti, pred pripravo pa marinirati.
Fotografija: FOTO: Anjelagr/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Anjelagr/Getty Images

Z marinado oziroma kvašo obdelamo meso starejših živali, preden jih pripravimo v pečici ali loncu. Kvašo za divjačino pripravimo iz vode, kisa, vina, na liter vode dolijemo deciliter vina in kisa, v tej tekočini pa kuhamo jušno zelenjavo, korenje, koren peteršilja, čebulo, gomoljno zeleno ter začimbe, lovor, sol, piment, materino dušico in poper. Prevremo in z vročim prelijemo meso ter pustimo stati dan ali dva. Vmes tekočino večkrat pogrejemo in znova dolijemo. Ko meso pečemo ali dušimo, marinado uporabimo za zalivanje. K divjačini pogosto ponudimo marmelade, odlično se poda zlasti borovničeva.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije