RECEPT

Pasulj s prekajenim mesom

Jed je nadvse preprosto pripraviti, le malce več časa ji moramo nameniti.
Fotografija: FOTO: Necati Bahadir Bermek/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Necati Bahadir Bermek/Getty Images

Pravi pasulj kuhamo iz suhega fižola, obvezen dodatek je prekajeno meso, najbolje svinjska rebra ali klobase. Enostavna jed zahteva precej časa za pripravo, saj se fižol kuha najmanj eno uro. Da bi skrajšali čas, uporabimo tistega iz konzerve, a resnici na ljubo ne bo tako gost in aromatičen kot tisti, ki ga počasi kuhljamo dve uri, bo pa ravno tako okusen.


Tudi pri mesu smo lahko prizanesljivi in ga skuhamo brez, čeprav goreči poznavalci pravijo, da potem to ni več pasulj. Jedi lahko dodajamo še poljubno zelenjavo, zelo dobro gre zraven na kolobarje narezano korenje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije