RECEPT

Palačinke z jagodami

V tem letnem času slastni rdeči sadeži na domačih vrtovih sicer še ne zorijo, lahko pa jih že kupimo na tržnici ali v trgovini.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Jagode so sicer sadež poletja, a za nestrpneže prve rdečeličnice trgovci že ponujajo. Ni je čez svežo čvrsto jagodo brez vseh dodatkov, porečete, vendar nadvse okusno popestrijo različne jedi, zlasti sladice. Predvsem poleti jih bomo veliko predelali, saj jih bo v izobilju in jih ne bo mogoče vseh pojesti svežih.


Zdaj, ko si jih morda privoščimo le za vzorec, bodo najboljše sveže, če so le dovolj sladke in aromatične: odlično se ujamejo s skuto, jogurtom in kislo smetano, v našem receptu jim družbo v palačinkah dela maskarpone. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije