Okusimo Istro doma

Koprska vinoteka razvaja svoje stranke že šesto leto, v času epidemije so dejavnost preselili na splet.
Fotografija: Ekipa vinoteke Okusi Istre nestrpno čaka, da bo lahko spet odprla svoja vrata.
Odpri galerijo
Ekipa vinoteke Okusi Istre nestrpno čaka, da bo lahko spet odprla svoja vrata.

Od koprskega mandrača do osrednjega Titovega trga na vrhu nekdanjega otočka vodi Kidričeva ulica, ki te dni bolj ko ne sameva. Na spodnjem delu ulice ima svoj prostor vinoteka Okusi Istre, ki jo je pred šestimi leti odprl lokalni podjetnik Igor Sepič.
Police vinoteke se šibijo pod dobrotami Istre, ki jih lahko obiskovalci tudi preizkusijo.
Police vinoteke se šibijo pod dobrotami Istre, ki jih lahko obiskovalci tudi preizkusijo.

»Vinoteko smo odprli z namenom, da bi na enem mestu združili čim širšo paleto istrskih vin in oljčnih olj, ki so v svetu začela biti vedno bolj prepoznavna in dosegati vedno višje ocene na svetovnih festivalih,« pravi Sepič in nadaljuje: »Dodali smo še proizvode iz istrskega tartufa, prepoznavne istrske žganjice, domače čokolade z istrskimi sadeži, istrske suhomesne izdelke. To je enogastronomsko doživetje Istre na enem mestu.« Vinoteka je namreč znana tudi po tem, da za majhne skupine organizira vodene degustacije.


Sogovornik, ki nestrpno čaka na sprostitve vladnih ukrepov, da bodo Okusi Istre lahko znova odprli vrata gostom, nam še zaupa, da se je za to dejavnost odločil tudi zaradi svojega ljubiteljskega in strokovnega sodelovanja na področju gastronomije in enologije ter ljubezni do Istre. »Svoje je prispevala tudi sinova odločitev za študij enologije.« Dokler bodo njihova vrata zaprta, so zagnali spletno prodajo, prek katere svoje stranke oskrbijo z okusi Istre kar na domu.

»Spletna prodaja postaja in bo v prihodnosti pomemben člen med ponudnikom in kupcem na lokalnem in globalnem trgu. Z njo si nadejamo skozi predstavitve in izobraževanja izdelke iz naše ponudbe ponuditi na vaš dom, kjer koli v Sloveniji in širnem svetu.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije