RECEPT

Mlečne šnite z malinami

Le kdo ne pozna zlato rjavo ocvrte rezine kruha? Klasičen recept je, da rezine namočimo v mleko, ki smo mu dodali vanilin sladkor in jajca. Kaj pa, če namesto mleka uporabimo smetano za stepanje?
 
Fotografija: Mlečne šnite z malinami. FOTO: Jernej Kitchen
Odpri galerijo
Mlečne šnite z malinami. FOTO: Jernej Kitchen

V ponev damo 50 g masla. Postavimo na zmeren ogenj in pustimo, da se maslo raztopi.
 
Kruh potopimo v jajčno mešanico, da se dobro napije, nato ga dvignemo in počakamo, da odvečna jajčna mešanica odteče. Prestavimo v vročo ponev. Pečemo 5 minut na vsaki strani oziroma tako dolgo, da so rezine zunaj lepo zapečene, znotraj pa mehke in puhaste. Pazimo, da je med rezinami dovolj prostora med pečenjem. Postopek ponavljamo, dokler ne spečemo vseh rezin.
 
Popečene rezine postrežemo s sladkorjem v prahu, s svežimi malinami in poljubno dodamo še žlico stepene smetane.


Sestavine


Kruhove rezine
6 rezin mlečnega belega kruha (1 cm debeline)
500 g smetana za stepanje Zelene Doline
3 jajca
10g vanilin sladkorja
2 žlici sladkorja
1 žlička ruma (poljubno)
50 g masla Zelene Doline (za kuhanje)
 
Postrežemo
100 g svežih malin
2 žlici sladkorja v prahu
stepena sladka smetana Zelene Doline (poljubno)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije