OKUSI

Kumarična juha (RECEPT)

Česen in zelena bosta dala specifičen okus jedi, ki nas poleti ohladi in osveži.
Fotografija: FOTO: Marenwischnewski/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Marenwischnewski/Getty Images

V vročih dneh nam prijajo hladne, osvežujoče jedi. Med živila, ki najbolj hladijo, spadajo kumare, ki jih uživamo presne ali toplotno obdelane. Naribane ali narezane na tanke kolobarje pripravimo v solati, zmešamo jih s hladnim jogurtom in začinimo s strtim česnom. Nepogrešljiva je hladna kumarična juha, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Po hitrem receptu vse sestavine zmeljemo v blenderju, lahko pa jo tudi kuhamo, kot v našem primeru. Tako juho lahko pripravimo vnaprej, lahko že zvečer, in jo postavimo v hladilnik. Hladne juhe lahko pripravljamo iz druge zelenjave, znan je zlasti paradižnikov gaspačo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije