RECEPT

Krostini, kruhki z dvema nadevoma  

Objavljeno 09. avgust 2019 09.58 | Posodobljeno 09. avgust 2019 10.15 | Piše: N. M.

Poleti lahko več časa namenimo druženju s prijatelji in popečeni kruhki so popestritev vsake zabave. Po današnji navdih smo skočili v sosednjo Italijo, kjer so krostini, opečeni kruhki s skuto in z različnimi nadevi, obvezni spremljevalec vsakega žura.   

FOTO: Jernej Kitchen 
Mi bomo ostali izvirni, zato bomo nadev pripravili sami. Enega vegi in enega s pršutom. Tako ne bo prikrajšan noben gost. 
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj položimo rezine kruha in jih enakomerno premažemo s staljenim maslom.

Rahlo zdrobimo olupljen strok česna in ga natremo v kruhke. Postavimo v segreto pečico in pečemo 10 minut pri 200 stopinjah. Ko so kruhki pečeni, jih vzamemo iz pečice in dodamo poljubni nadev.

Najprej pripravimo vegi nadev: V skodelici premešamo narezan paradižnik, narezano pečeno vloženo papriko, sesekljane kapre, česen, baziliko in peteršilj ter olivno olje. Solimo in popramo po okusu. Polovico popečenih kruhkov premažemo z mlečnim namazom smetana Zelene doline in čez njih razporedimo paradižnikovo mešanico. Poljubno pokapljamo z olivnim oljem.

Preostale kruhke premažemo z zeliščnim mlečnim namazom. Na vsak kruh položimo rezino pršuta. Dodamo nekaj sušenih paradižnikov in narezan svež češnjev paradižnik. Dodamo še pasirano skuto in posujemo s svežim origanom. Poljubno pokapljamo z olivnim oljem in postrežemo.

Sestavine za 10 kruhkov:


Kruhki

  • 10 rezin kruha (1 cm debeline)
  • 50 g staljenega masla Zelene doline
  • 1 strok česna

Vegi nadev

  • 2 paradižnika
  • 2 vloženi pečeni papriki
  • 1 žlica kaper
  • 1 strok česna
  • nekaj lističev sveže bazilike in vejica peteršilja
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol, poper
  • mlečni namaz smetana Zelene doline
 

Nadev s pršutom

  • zeliščni mlečni namaz Zelene doline
  • 5 rezin pršuta
  • 1 žlica sušenih paradižnikov, vloženih v olje
  • 2 žlici pasirane posnete skute Linia Zelene doline
  • 3 češnjevi paradižniki
  • nekaj svežih lističev origana
 
Recept je nastal v okviru projekta 100 žensk na Triglav. 

 

 
 
 
 
Deli s prijatelji