RECEPT

Kivijev puding

Objavljeno 11. januar 2019 11.51 | Posodobljeno 11. januar 2019 11.51 | Piše: A. K.

Sadež lahko le olupimo in narežemo, ga dodamo v smuti ali sadno solato

FOTO: Guliver/Getty Images
Kivi je osvežujoč sadež, s prijetnim, ravno prav kiselkastim okusom se dobro ujame z bolj sladkimi sadeži, na primer v sadni solati z bananami, jabolki in grozdjem.

V zadnjih letih je postal nepogrešljiv dodatek smutijev, tako sadnih kot zelenjavnih. Z na kolobarje narezanim kivijem okrasimo in obogatimo tudi slane jedi, na primer pečeno meso, dobro pa se znajde v pisanih zelenjavnih solatah.

Za 4 osebe:

10 kivijev
10 žlic sladkorja
8 dcl mleka
5 velikih žlic jedilnega škroba
lonček smetane za kuhanje
1 lonček smetane za stepanje

Kivije olupimo in razrežemo na tanka kolesca. Stresemo v skledo in zmeljemo s paličnim mešalnikom, lahko tudi v multipraktiku. V lončku mleka z mešanjem raztopimo gustin in sladkor. Preostalo mleko zlijemo v lonec in zavremo. Primešamo raztopino škroba in mleka in dobro premešamo. Dodamo kivijevo zmes in smetano za kuhanje. Med stalnim mešanjem kuhamo na rahlem ognju, dokler se zmes ne zgosti. Puding nalijemo v skodelice, ki smo jih tik pred tem oplaknili s hladno vodo. Pustimo, da se ohladi, in obrnemo na krožnik. Postrežemo s stepeno smetano, lahko dodamo še sveže sadje.
Deli s prijatelji