RECEPT

Kaša z grahom in koruzo

Priljubljena in preprosta jed je rižota z grahom, riž lahko zamenjamo tudi s katero od kaš, denimo z ajdovo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Grah je odlična in vsestransko uporabna zelenjava, ki v marsikateri kuhinji nikoli ne zmanjka, ko ni svežega z vrta, ga nadomestimo z zamrznjenim. Kupimo lahko tudi konzerviranega ali posušenega, čeprav slednjega uporabljamo bolj redko.


Z grahom ali iz njega pripravimo celo paleto zanimivih in okusnih jedi, ki jih odlikuje nežen, rahlo sladkast okus. Uporabimo čim bolj mladega, ki je bolj polnega okusa in mehkejši, zato je tudi prej kuhan. Zelo mlado zrnje lahko uživamo surovo, prav tako si privoščimo nežne, svetlo zelene stroke. Skuhamo ga lahko vnaprej in spravimo v dobro zaprti posodi v hladilnik, zamrznemo praviloma surovega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije