RECEPT

Jogurtovi kolački z jagodami

Prihaja vikend in s tem nekoliko več časa za pripravo kakšne okusne sladice. S temi čudovitimi kolački boste vse navdušili.  
Fotografija: FOTO: Jernej Kitchen
Odpri galerijo
FOTO: Jernej Kitchen

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Najprej pripravimo zmes za jogurtove kolačke. V skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek in ščep soli. V ločeno skledo damo maslo sobne temperature, sladkor in vaniljev sladkor. Dobro stepemo, da dobimo penasto, gladko zmes. Med rednim mešanjem z električnim mešalnikom postopoma dodamo jajci. Drugo jajce dodamo šele, ko je prvo popolnoma vmešano v masleno mešanico. Dodamo Mythos grški tip jogurta jagoda in premešamo.

K mešanici dodamo suhe sestavine in na hitro dobro premešamo z električnim mešalnikom. Jogurtovo zmes enakomerno razdelimo v vnaprej pripravljen pekač za mafine. Postavimo v pečico in pečemo od 20 do 25 minut pri 180 stopinj oziroma tako dolgo, da so kolački zlato rjavo pečeni. Pečene jogurtove kolačke prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Pripravimo jagodno kremo. V skledi premešamo vse sestavine (sladkor, zmehčano maslo sobne temperature, kremo mascarpone, Mythos grški tip jogurta in staljeno belo čokolado). Stepamo približno 5 minut z električnim mešalnikom, da nastane kremna, maslena zmes. Postavimo v hladilnik za 30 minut, da se krema nekoliko strdi. Ohlajene jogurtove kolačke okrasimo z jagodno kremo in svežo jagodo.
 

Sestavine:


Jogurtovi kolački
170 g gladke bele moke, tip 500
½ čajne žličke pecilnega praška
1 ščep soli
115 g masla Zelene doline
150 g sladkorja
10 g vaniljevega sladkorja
2 jajci
150 g Mythos grški tip jogurta jagoda Zelene doline

Jogurtova krema
220 g sladkorja
80 g masla Zelene doline
50 g kreme mascarpone Zelene doline
60 g Mythos grški tip jogurta jagoda Zelene doline
60 g staljene bele čokolade

Dekoracija
12 svežih jagod


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije