RECEPT

Jajca v paradižniku

Paradižnika še nismo niti posadili, pa se nam že cedijo sline ob misli na odlične omake, ki jih pripravimo iz zelo zrelih plodov.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Paradižnik je tako vsestransko uporaben, da se ga nikoli ne moremo preobjesti. Poleti bomo uživali svežega z vrta, zunaj sezone surov ni tako okusen, privoščimo pa si ga v omakah, morda smo jih sami pripravili za ozimnico. Pri nas je zelo priljubljena paradižnikova jed sataraš, podoben recept smo našli v mediteranski kuhinji, jed se imenuje šakšuka, v gosti paradižnikovi omaki pa poširamo cela jajca.


Odlično za krepak zajtrk, jed pa lahko postrežemo tudi za kosilo, s kruhom ali kuhanim krompirjem in skledo solate. Če je omaka zelo gosta, lahko jajca v njej tudi razžvrkljamo. Kdor ima rad pikantnejši okus, naj doda čili in poper. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije