RECEPT

Ideja za kosilo: Pečen kopun z zelenjavo

Pečemo ga podobno kot drugo perutnino; meso je tako okusno, da ne potrebuje veliko začimb.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Perutninsko meso je pogosto na naših jedilnikih, pečeno, ocvrto, dušeno, tudi kuhano. Običajno v trgovini kupujemo piščance, vzrejene na velikih farmah, kdor je okusil domačega, bo zagotovil, da je neprimerljivega okusa.

Zato se splača najti manjšega rejca oziroma kmetijo, kjer se piščanci prosto pasejo na travniku, poleg tega jih hranijo še z žiti.


Če se potrudimo še bolj, poiščemo rejca kopunov, nekaj jih je v Sloveniji, in si pripravimo to perutninsko specialiteto, ki so si jo nekoč privoščili zgolj bogataši.
FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Ni prav zapleteno, zlasti če smo vešči peke piščanca. Če bomo zraven pekli še zelenjavo, bo kosilo nepozabno. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije