RECEPT

Granola z jagodičjem

Prihaja čas domačega svežega sadja, s katerim obogatimo številne jedi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Žitarice za zajtrk so stalnica na marsikateri mizi. Običajno jih zmešamo v poljubnem razmerju, prelijemo z mlekom, jogurtom, kefirjem ali kislim mlekom, lahko jih za uro ali več namočimo ali na hitro skuhamo, tudi v vodi, kdor ne mara mleka.


K taki jedi se izvrstno poda sadje, pozimi posušeno, na primer rozine, brusnice, na koščke narezane marelice, jabolka ali hruške, poleti pa si bomo privoščili sveže. Žitarice so odlične v kombinaciji z jagodičjem, sicer pa mu dodajamo svoje najljubše sadje. Če bi granoli z jogurtom iz našega recepta dodali še žlico stepene sladke smetane, bi jed ponudili kot sladico. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije