OKUSI

Fižol z lignji

Za naše kraje morda nenavadna kombinacija, a kar je pri nas meso, so ob morju ribe in morski sadeži.
Fotografija: Lignji se izvrstno ujamejo s fižolom – poskusite! FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Lignji se izvrstno ujamejo s fižolom – poskusite! FOTO: Guliver/Thinkstock

Fižol v zrnju je pogosta zimska hrana v naših krajih. Enostaven je za pripravo, zlasti če jedi pripravljamo iz fižola v konzervi. Je okusno in zdravo živilo, uživamo lahko toplega ali hladnega. Primeren je za juhe, priloge ali glavne jedi, dodajamo ga lahko tudi k solatam ali pripravimo kot namaz, podobno kot humus iz čičerke. Pozimi je pogosta sestavina enolončnic, zelenjavnih in mesnih, lepo se poda h kislemu zelju, repi in klobasam ali slanini. Iz balkanskih kuhinj smo prevzeli pasulj in prebranec, iz mehiške pa chili con carne, to je golaž iz mesa, fižola in paradižnika, začinjen s čilijem. Tokratni za naš okus morda nenavadni recept za kombinacijo fižola z lignji prihaja iz krajev ob morju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije