Cimetovi veganski krofi (RECEPT)

Hitro in preprosto pripravljeni krofi so pečeni v pečici.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pekač obložimo s papirjem za peko.
2. V večji skledi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, kvas, sol in cimet. V kozici segrejemo sojin ali rižev napitek in vegansko maslo, da se stopi, odmaknemo z ognja in dodamo vaniljo. Mlačno tekočino dodamo v moko in premešamo s kuhalnico, testo predenemo na delovno površino in pregnetemo, da postane mehko in gladko (kakih deset minut). Postavimo ga v skledo, ki smo jo namazali z oljem, in pokrijemo s prozorno folijo za živila ter na toplem pustimo vzhajati kakšno uro.
3. Na pomokani površini ga nežno razvaljamo na centimeter debelo. Izrežemo krofe, če nimamo modela, si pomagamo s kozarcem, za luknjico na sredini uporabimo čim ožji kozarček za žganje. Krofke prestavimo na pekač, prekrijemo s čisto krpo in pustimo vzhajati kakšno uro. Da bi ohranili lepe luknjice, vanje postavimo kozarčke za žganje. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Izrezanih lukenj ne zavržemo, tudi te pustimo vzhajati.
4. Krofe pečemo v ogreti pečici približno deset minut, da se zlato rumeno obarvajo, izrezane luknje pečemo okoli 8 minut. Pečene prestavimo na mrežo, da se ohladijo, in potresemo z mešanico sladkorja in cimeta ali pa jih pomakamo v čokolado, ki smo jo raztopili nad paro. R. O.
220 g večnamenske moke
2 žlici sladkorja
pol žličke vinskega kamna
pol žličke soli
pol žličke cimeta
4 grame suhega kvasa
100 ml mlačnega sojinega (ali riževega) napitka
2 žlici veganskega masla ali kokosove maščobe
žlička vaniljevega izvlečka
Za posip:
100 g sladkorja v prahu
žlička cimeta

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije