RECEPT

Česnov kruh

Surovega česna marsikdo ne mara, a če ga sesekljanega dodajamo jedem med kuhanjem ali pečenjem, izgubi ostrino.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

V Kanadi, kjer si lastijo nadvse okusno jed, ki spominja na pico, ji pravijo garlic fingers oziroma česnovi prsti. Jed namreč narežejo na majhne, za dober prst velike koščke in ponudijo kot samostojni prigrizek, lahko pa tudi kot zamenjavo za kruh k juham ali omakam. Priprava je nadvse enostavna, še bolj kot pica, saj potrebujemo manj sestavin.


Česnov kruh lahko ponudimo topel ali mrzel, zraven se dobro podajo pikantne omake, z njim lahko nadomestimo celo kupljeno slano pecivo. Testo lahko razvaljamo na bolj ali manj debelo, kakor nam ustreza. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije