RECEPT

Bučni piškoti s čokolado

Objavljeno 02. oktober 2019 20.45 | Posodobljeno 02. oktober 2019 20.45 | Piše: A. K.

Buče niso primerne le za slane jedi, njihov okus se lepo poda tudi v sladice.

FOTO: Guliver/Getty Images
Pred nami je dolga jesen, ko bodo dozorele buče vseh vrst in okusov. Spravljene v kleti bodo zdržale nekaj mesecev, da bomo vso zimo uživali v bučnih juhah in omakah, pečene z drugo zelenjavo bomo ponudili kot prilogo k mesnim ali zelenjavnim jedem.
Za 4 osebe:
približno pol kg buče
100 g kosmičev
50 g kokosove moke (ali katere druge)
1 jajce
pol pecilnega praška
naribana lupina limone
cimet
100 g jedilne čokolade
Bučo olupimo, narežemo in skuhamo do mehkega. Pretlačimo v gost pire. V blender stresemo kosmiče, kokosovo moko in pecilni prašek, dodamo naribano lupinico limone in jajce ter zmeljemo. Dodamo 300 g bučnega pireja in dobro premešamo. Čokolado narežemo na koščke in jo vmešamo v maso. Pekač obložimo s peki papirjem, z žlico zajemamo maso in jo oblikujemo v kupčke. Pečemo pri 180 stopinjah kakih 15–20 minut.


Lahko jih uživamo tudi sveže, čisto na tanko narezane in pokapljane z bučnim oljem, zraven ponudimo bučna semena. Bučno juho obogatimo s sladko ali kislo smetano, prav poseben okus ji da kari. Iz buč lahko pripravimo okusne sladice, lahko jih naribamo v skuto za zavitek ali iz bučnega pireja pripravimo slastne piškote. 
Deli s prijatelji