RECEPT

Brokolijeva pita

Ta okusna in zdrava zelenjava se ujame z vsemi jedmi, mesnimi in zelenjavnimi, s testeninami in krompirjem
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Brokoli običajno skuhamo v juhi, bistri ali kremni, ter kot prilogo k različnim jedem, zlasti mesnim. Če uporabimo cvetove in steblo, slednjega damo kuhati prej, saj potrebuje več časa. Pazimo, da se cvetovi ne razkuhajo, ker bodo izgubili barvo in okus. Najboljši so čvrsti, temno zeleni, kuhani le nekaj minut ali še bolje soparjeni.

Dobro se znajdejo tudi v drugih jedeh, na primer v zelenjavni lazanji ali musaki, v kombinaciji s sirom na tradicionalni francoski piti, imenovani quiche. Priprava pite je preprosta, zanjo pa je značilno, da je narejena iz ene same plasti testa, po kateri naložimo nadev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije