RECEPT

Čebulna omaka

Spomladi nam tekne ostra sveža mlada čebula, k mesnim jedem se odlično poda tudi gosta čebulna omaka.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Brez čebule si marsikateri kuhar ne predstavlja priprave kosila. Pražena oziroma dušena je osnova za številne jedi, na primer golaž, enolončnice, omake ... Na polovico prerezano dodajamo k juham, zlasti v balkanskih kuhinjah je navada, da prerezano čebulo poprej popečejo na plošči. Surova čebula je ostrega okusa, kar marsikomu ni povšeči, vendar je nepogrešljiva v številnih jedeh.


Na tanke rezine narezano dodajamo k mešanim solatam, zlasti se poda k paradižniku, stročjemu fižolu in krompirju, na drobno sesekljano zmešamo s skuto in smetano v odličen poletni namaz, mlada čebula pa je nepogrešljiva spremljevalka jedi z žara, zlasti mesa. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije