KUHARICA TEDNA

Brigita Ozebek: dovški krapi

Sommelierka Mira Šemić k slanim krapom priporoča chardonnay in beli pinot.
Fotografija: Priprava jedi 1. 
Odpri galerijo
Priprava jedi 1. 

Brigita Ozebek je doma v zgornjem in tesno v breg nanizanem delu vasi Dovje, z njenega balkona pa se ob lepih dneh vidijo vršaci, med njimi tudi Triglav.

Je ena redkih gospodinj, ki v tej vasi še pripravljajo dovške krape. Ti so zanimivi zato, ker so zelo veliki, saj segajo čez cel krožnik in zgolj en bo zagotovo nasitil eno lačno odraslo osebo. Podobne krape pripravljajo še kje na Gorenjskem, denimo v bližnjih Ratečah, no, rateški imajo malce drugačen nadev in tudi obliko.


Dovške je Brigita nedavno pripravila pred kamerami ekipe Pasta Grannies, ki ima po vsem svetu blizu dva milijona oboževalcev, sledilcev in naročnikov. Pridružili smo se jim še mi in tudi zato, da ne utonejo v pozabo, je danes tu recept za manj znano, a naravnost odlično tradicionalno dovško jed!

Dovški krapi
Dovški krapi

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije