NAKIT

Še vedno dih jemajoči biseri

Najljubši nakit Coco Chanel je že lani doživel veliko vrnitev, letos pa je svoj položaj še utrdil.
Fotografija: Top Shop prisega na opazno. Foto: GettyImages
Odpri galerijo
Top Shop prisega na opazno. Foto: GettyImages

Iz babičine skrinjice naravnost na modne brvi je biserni nakit romal že v preteklem letu. Preplavil je trgovine in postal eden od obveznih modnih kosov sezone. Prestižne modne hiše, kot so Gucci, Givenchy in Nicholas Kirkwood, so biserom vrnile pozabljeni blišč, v svoje kolekcije pa so jih vključevali tudi ustvarjalci ulične mode. Trdno ostajajo v modnem sedlu, v prihajajoči modni sezoni pa bomo z njimi krasili tako večerne kreacije kot tudi poslovna in celo športna oblačila. Lahko jih bomo nosili klasično kot nakit ali kot okras, všit na oblačilih ali modnih dodatkih. Kavbojke z bisernim nizom, bluza z biseri namesti z gumbi, če si jo lahko privoščite – dragocena ogrlica iz pravih biserov ali biserni nakit, ki ga najdete v nizkocenovnih trgovinah – svoj trenutek blišča v slogu Audrey Hepburn si lahko privoščite ne glede na globino denarnice.
Za modno sezono pomlad/poletje 2018 so z biseri krasili svoje kolekcije Sonia Rykiel, Erdem, Roksanda, Simone Rocha in Top Shop. Pravo poezijo simbolu nedolžnosti, ljubezni in elegance je pripravila modna hiša Marchesa. Rykielova je z nenavadno biserno broško okrasila karirast črno-bel športni suknjič, všila bleščeče bele kroglice v resice črno-belega karirastega ponča ter jih nataknila na poletne natikače, ki jih obujemo k nezahtevni pleteni črni obleki za prosti čas, in tako poskrbela za kontrast med nežnim elegantnim biserom in vsakodnevnimi sproščenimi oblačili. Biseri pri Marchesi pa so klasično ženstveni. V obliki dolgih verižic padajo čez izreze nežnih poletnih oblek sodobnih modnih princes, krasijo poudarjeno ženstvene hlačne kostime, se diskretno lesketajo na sandalih z visoko peto in razbijajo strogost elegantnega črnega kostima. Za drznejše so všiti v izzivalen top iz tila, ki učinkuje, kot da bi biserno ogrlico nosili nanizano na golo kožo. Če se je Marchesina kolekcija lani spogledovala s Kitajsko, je navdih za letošnjo našla na Japonskem. Biseri so pomemben del japonske kulture. Biserna modna zgodba priljubljene londonske znamke ulične mode Top Shop je letos stkana iz športnih satenastih topov z vpadljivimi zadrgami, ki so okrašene, kajpak, z biseri. Nosijo se tudi v obliki nakita, ki je vpadljiv, izrazit, bohoten, k izrazito kratkim spomladansko-poletnim oblekam.
Ne glede na to, ali si boste privoščili katero od kreacij, ki jih naštete modne znamke priporočajo za prihajajočo modno sezono, lahko z bisernim nakitom popestrite kar precej najbolj vročih oblačilnih trendov letošnje pomladi. Z njimi lahko dodate mehkobo modnim minimalističnim hlačnim kostimom, ki jih poleg Marchese predlagajo Hellessy, Adam Lippes pa tudi Céline in Saint Laurent. Biserni nakit je izvrsten dodatek k prosojnim oblačilom, ki ne prepuščajo kaj veliko domišljiji, ki so jih za še posebej modne v prihajajoči sezoni okronali John Galliano, Burberry in Valentino. Črna različica bisernega nakita se bo odlično prilegala k eni najljubših barv letošnje pomladi – barvi sivke. Modni bomo, če si bomo babičin biserni nakit nadeli h kavbojkam in navadni majici.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije