MODA

Kot svež poletni vetrc

V vročem vremenu tudi najbolj zagrizene ljubiteljice hlač smuknejo v veliko bolj prijazne obleke.
Fotografija: Missoni
Odpri galerijo
Missoni

Morda je kratko res sladko, toda nič ni bolj zapeljivega kot ščepec skrivnostnosti. Poleg velikih sončnih očal ga nič ne pričara bolje kot dolga in ohlapna poletna obleka, ki ravno prav skriva in odkriva, je dobro vedela že ikona sloga Grace Kelly.

V paradi dolgih oblek, ki večinoma ustvarjajo vtis, da so nekoliko prevelike, lahko najdete takšne, ki sicer segajo do tal ali čez kolena, imajo razgaljena ramena ali pa dolge rokave. Lahko so iz svile in drugih lahkotnih materialov pa tudi iz bombaža in drugih poletnih materialov, po možnosti večslojne ali krojene iz manjših kosov blaga, enobarvne ali potiskane z leopardjim vzorcem. Ti, najsi bodo cvetni, živalski, etno ali povsem umetniški, so večinoma vpadljivi, pogosto zapleteni in redko simetrični.

Peter Piloto
Peter Piloto

Lahko so preprosto črtasti, kockasti in spominjajo na retro prte v italijanskih restavracijah, le da ne vedno v rdeče-beli kombinaciji ali v obliki bolj ali manj drobnih pikic. Če vam vzorci niso pogodu, se lahko odlo- čate med klasičnima belo in črno, ki še tako preprost kroj in material požlahtnita s kančkom elegance. In kot že vemo, med pravimi barvami je letos na prestolu barva sonca.

Najbolj markantne obleke 2018., tako kot vzorci, niso nagnjene k simetriji. So asimetrične, frfotave, z izrezi in odprtinami na nepričakovanih koncih. Pri modnih kombinacijah to poletje ni prostora za minimalizem. Več je več, pravijo bogovi modnega Olimpa, in bolj kot kaj nosite, je pomembno, kako.

Loewe
Loewe

Kako, pa je letos eklektično, nabrano z različnih vetrov. Kosi se med seboj ne ujemajo, nasprotno, z mešanico slogov imamo priložnost pokazati svojo modno žilico (ali pa razkriti slab okus). Mešamo lahko kose z različnimi potiski, različne materiale, na primer svilo in džins, in močno pretiravamo z modnimi dodatki. K elegantni obleki lahko brez pomislekov oblečemo športno jakno ali obujemo športne čevlje, pod obleko s tankimi naramnicami pa oblečemo navadno bombažno majico s kratkimi rokavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije