Predstavitvena informacija

Kateri parfum izbrati to poletje?

Na policah vsako leto zasledimo veliko novih dišav. A v poplavi vonjev po navadi najdemo tistega enega, ki nam je pisan na koži in se popolno poda naši osebnosti in slogu.
Fotografija: FOTO: Kiuikson Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Kiuikson Getty Images/istockphoto

Med konvencionalnimi parfumi pa so tudi nekateri, ki so se skozi leta odlično prodajali in se tako uvrstili na zgodovinski seznam najboljših.

Kultna parfumerija je simbol elegance in izbranega okusa. Sestava teh dišav je skozi leta ohranila svojo popularnost.

CHLOÉ Fleur de Parfum
Parfum Chloe odraža sodoben videz ženstvene lepote in seksualnosti. Trajna in močna dišava, ki temelji na cvetju — in jo spoštujejo sodobne ženske, ki skušajo doseči nekaj več.
Najprej lahko zaznamo vonj verbene, bergamotke in grenivke, ki jim sledijo vonjave vrtnice, češnje, črnega ribeza in breskve. Celotna paleta se zaključi z aromami riža, bele cedre in belega mošusa.
FOTO: Internet
FOTO: Internet


Miss Dior
Ko so Diorja povprašali o Miss Dior, je odgovoril: »To dišavo sem ustvaril tako, da žensko objame z nevidno avro izjemne ženstvenosti.« Dišava Miss Dior je utelešenje avtorjevega pogleda na žensko lepoto. Gre za prvo dišavo, ki jo je zasnoval Christian Dior in je spremljala revolucionarno modno revijo Christian Dior leta 1947.
Sodobna različica dišave je bila javnosti predstavljena leta 2005 in se tako kot klasična se tudi uvršča med najbolje prodajane. Posodobljena dišava ne vključuje nekaterih vonjav, ki jih je vsebovala njena predhodnica, temveč v sebi združuje dišave italijanske mandarine, egipčanskega jasmina in pačulija.
FOTO: Internet
FOTO: Internet


Mon Paris Yves Saint Laurent
Ob vstopu na trg parfumov leta 2016 je dišava YSL Mon Paris nemudoma zavzela mesto na seznamu najbolje prodajanih. Yves Saint Laurent je ustvaril svojo kultno dišavo, o kateri sanja vsaka ženska.
V osnovi dišavo sestavlja vonj mešanice sočnih jagod, malin, hrušk, kalabrijske bergamotke, navadnega kristavca in pomaranče, zaznamo pa lahko tudi sledi mandarine. V začetku do izraza pridejo predvsem vonjave potonike, pomaranče, arabskega in kitajskega jasmina, po nekaj urah pa nas prevzamejo vonjave pačulija, belega mošusa, ambroksana, bele cedre, mahu in vanilje.

FOTO: Internet
FOTO: Internet

Zaupali smo vam le tri ikonične dišave, a teh je mnogo več. Slavna podjetja se ne bojijo eksperimentiranja, zato nenehno iščejo in ustvarjajo nove dišave, ki včasih vsebujejo tudi najbolj nepričakovane sestavine. Takšne dišave so vedno moderne  in nas popolnoma prevzamejo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije