ŠIK

Zvezdniški vtis

Sončna očala spremenijo naš pogled na svet in pogled sveta na nas.
Fotografija: Versace
Odpri galerijo
Versace

Prav zato, in ne le zaradi zdravja, se v sončna očala splača vložiti nekoliko več denarja. Letos še posebno, saj so nam modni guruji pripravili parado najrazličnejših modelov, med katerimi ne bo težko najti pravega zase.

Letalska očala nikoli ne bodo iz mode, letos pa so, v malce prenovljenih različicah, še posebno modna. Namesto klasičnega modela z zlatim okvirjem in odbojnimi stekelci se lahko denimo odločite za model s fluorescenčno rumenimi lečami in modrimi okvirji. Tako kot pri drugih očalih z ozkimi kovinskimi okvirji so se oblikovalci tudi pri letalskih veliko poigravali z linijami okoli mostička. Če boste v dilemi, ali izbrati navadna ali nekoliko prevelika, se, priporočajo stilisti, raje odločite za slednje. Največja lahko zakrivajo skoraj celoten zgornji del.

Zara
Zara

Prevelika očala, ki ustvarjajo rahlo skrivnosten, zvezdniški videz, so letos najraje kvadratna, čeprav tudi okrogla, okvirji pa široki, plastični in po možnosti potiskani z zanimivim in vpadljivim vzorcem. Če vas ni strah drznih detajlov, si na okvirjih brez skrbi privoščite tridimenzionalne okraske, bleščeče se kamenčke in bleščice, ki jih letos enostavno ne more biti nikoli preveč.
Zapeljivke se bodo razveselile mačjih okvirjev v vseh mogočih različicah. Izbirate lahko med velikimi okroglimi mačjimi očali, ki so navzgor zasukana le v kotičkih oči, denimo takšnimi, ki so se navdihovala v modi 60. let, kakršna priporoča Badgley Mischka, ali ozkimi trikotnimi, ki so že skoraj parodija klasične mačje verzije. Novodobne Lolite bo očaral model, ki je plod sodelovanja Adama Seldmana in Le Specs, z vgraviranim srčkom.


Beatlesi ne bodo nikoli iz mode, prav tako ne lenonke. Okvirji so letos nekoliko večji, kot smo jih vajeni, še vedno so ozki, a ne nujno kovinski, lahko so tudi plastični in okrašeni s kamenčki.

Prihodnost ni le pred vrati, ampak že tu, vsaj ko govorimo o sončnih očalih. Najbolj samozavestni jo bodo na ulicah pričarali s futurističnimi modeli sončnih očal, ki so videti kot iz kakšnega znanstvenofantastičnega filma. Lahko so ozka in nekoliko spominjajo na očala, kakršna v Zvezdnih stezah nosi slepi poveljnik Geordi La Forge, ali po vzoru filmov o robotih iz 80. let velika in zakrivajo vso zgornjo polovico obraza.

Posebno poglavje je letos namenjeno ozkim majhnim očalom, podobnim tistim iz filma Matrica. Večinoma so črna ali temnejših tonov, it girls, torej privlačne slavne ženske, kot so Kendall Jenner, Bella Hadid in Selena Gomez, pa jih raje nosijo v živo rdeči ali rožnati različici.

Rožnata stekelca so letos poleti na splošno zelo modna, trenutno pa tudi zelo dobrodošla – ne preveč poletno vreme bo zagotovo videti lepše, če bomo nanj pogledali skozi rožnata očala.

Adam Seldman in Le Specs
Adam Seldman in Le Specs

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije