MODA ZA NOSEČNICE

Žareče in modne

Še preden se je vojvodinja Susseška poslovila od blaženega stanja, sta nosečnost razkrili še dve modni ikoni, ki znata trebušček nositi kot modni dodatek
Fotografija: Vojvodinja Susseška je modo združila z zahtevami kraljevega protokola.
Odpri galerijo
Vojvodinja Susseška je modo združila z zahtevami kraljevega protokola.

Modno ozaveščene bodoče mamice trebuščkov že dolgo več ne skrivajo pod ohlapnimi oblačil. Nove obline s ponosom razkazujejo svetu in se zaradi njih še zdaleč ne odrečejo svojemu oblačilnemu slogu. Navdih za to, kako to obdobje uskladiti z osebnim slogom, predstavljajo nekatere znane nosečnice. Med njimi zagotovo kraljujejo novopečena mamica vojvodinja Susseška ter zvezdnici Blake Lively in Keira Knightley, ki sta pred kratkim razkrili, da znova pričakujeta.

Keira Knightley je drugo nosečnost razkrila v lahkotni Chanelovi kreaciji.
Keira Knightley je drugo nosečnost razkrila v lahkotni Chanelovi kreaciji.

Parada nosečniških kombinacij

Vojvodinja je med nosečnostjo očarala z elegantnim, klasičnim slogom oblačenja in ponudila vrsto idej za modne kombinacije, ki so primerne za formalne priložnosti, kot je na primer poslovni sestanek. Kot se spodobi za članico kraljeve družine, nikoli ni kazala veliko gole kože z izjemo dolgih vitkih nog. Te so še posebno prišle do izraza v potiskani črno-beli obleki Azzura modne znamke Reiss, ki jo je v kombinaciji s črnim blejzerjem, torbico Stelle McCartney in salonarji Manola Blahnika nosila na odboru ob mednarodnem dnevu žensk, ki ga je organizirala kraljičina dobrodelna fundacija. Ena najlepših modnih kombinacij je bil rožnati komplet, obleka in suknjič znamke Brandon Maxwell, v katerem je obiskala narodno gledališče v Londonu.

Meghan v očarljivi kratki obleki znamke Reiss
Meghan v očarljivi kratki obleki znamke Reiss


Blake Lively je med drugo nosečnostjo poskrbela za pravo parado čudovitih modnih nosečniških kombinacij, pri tem pa se ni bala pokazati niti oblin niti gole kože. Za eno najlepših oblek, ki jih je nosila, je obveljala svetlo modra oprijeta obleka Cushnie et Ochs z izrezanimi rameni. Še isti junijski dan je še enkrat osupnila modne poznavalce v Versacejevi kreaciji, ki jo je odlično dopolnila s skrbno izbranimi modnimi dodatki – ti so bili tudi sicer rdeča nit njenega celotnega nosečniškega sloga.

Igralka Blake Lively je dokaz, da ni težko ostati modna ikona tudi med nosečnostjo.
Igralka Blake Lively je dokaz, da ni težko ostati modna ikona tudi med nosečnostjo.


Običajno izjemno vitka Keira Knightley v nasprotju s stanovsko kolegico trebuščka ni poudarjala z oprijetimi oblačili – lepoto novo pridobljenih oblin je raje slavila s skrbno premišljenimi kroji, ki so trebušček sicer poudarili, a ga niso v celoti izpostavili pogledom. Ena od najbolj očarljivih oblek, ki jih je nosila med prvo nosečnostjo, je bila lahkotna, igrivo popisana nežno rožnata večerna obleka Valentino Couture, ki jo je nosila na 87. podelitvi oskarjev, čudovita pa je bila tudi v frfotajoči beli Chanelovi obleki, v kateri je pred kratkim razkrila vnovično blaženo stanje.

Gola koža med pričakovanjem ni prepovedana, tako kot sicer pa je ne sme biti preveč.
Gola koža med pričakovanjem ni prepovedana, tako kot sicer pa je ne sme biti preveč.


In kaj nosečnicam priporočajo stilisti? Rachel Zoe, ki oblači številne hollywoodske zvezdnike, pravi, da razmislite o tem, kateri kos vam pristaja in je za vaš življenjski slog še posebno uporaben. Namesto da menjate celotno garderobo, kupite denimo par črnih pajkic, lahkotno tuniko nevtralne barve ali črne hlače z elastičnim pasom, ki jih boste z lahkoto kombinirali s preostalimi oblačili. »Odločiti se morate, ali boste nosili oprijeta oblačila in kazali trebušček ali pa boste obline raje skrivali pod ohlapnimi oblačili,« pravi Zoe, ki poudarja, da sta oba pristopa v redu. Za elegantne priložnosti svetuje preprosta oblačila, ki jih dopolnjujejo vpadljivi modni dodatki, denimo predimenzionirana ogrlica ali zanimiva torba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije