Predstavitvena informacija

Znanih je 55 izžrebancev za brezplačno fotoepilacijo v centrih Nomasvello!

Objavljeno 08. maj 2018 07.37 | Posodobljeno 17. maj 2018 14.52 | Piše: P. I.
Če ste dandanes vidno poraščeni po predelih, kjer je to po sodobnih lepotnih standardih oporečno, vas bo marsikdo ošvrknil s pogledom in s privzdignjeno obrvjo vprašal, ali niste gladki – ker niste gladki.  
FOTO: Pavelkriuchkov Getty Images/istockphoto
Objavljamo seznam srečnih nagrajencev, ki bodo prejeli brezplačen tretma fotoepilacije. Izžrebanci naj se zglasijo v svojem najbližjem centru Nomasvello. Vsi ostali pa ste lepo vabljeni na brezplačni poskusni tretma. Prejemniki nagrad so:
Murska Sobota
Anita Kucel
Emila Kežmah
Katja Rajner
Katja Hozjan
Mojca Tivadar

Ptuj
Špela Drevenšek
Matic Šlamberger
Petra Kozel
Mojca Zotler
Vanja Zemljarič

Maribor
Alenka Auda
Michelle Jakelj
Milena Jordan
Petra Ekart
Silva Igrec

Ljubljana - Center
Špela Zakrajšek
Jasmina Kastelic
Nada Vidmar
Tadeja Pusnar
Benjamin Kralj
 

Slovenj Gradec
Špela Pšeničnik
Danilo Jelenko
Janja Muršič
Jožica Grilc
Rajko Zidar

Kranj
Maruša Kopač
Sanela Bašić
Maša Markič
Andreja Kristan
Diana Volčjak 

Ljubljana - Šiška
Nataša Medved
Simona Zagorc
Urban Humar
Andreja Lapajne
Tatjana Bevk

Novo mesto
Borut Bregar
Manuela Petrač
Petra Virant
Sonja Sterk
Vanja Kren

Celje
Simona Dolanc
Brigita Uplaznik
Tina Bajec
Marica Cigler
Irena Golob

Koper
Ada Kajzer
Sara Kogovšek
Metka Burin
Angela Nakova
Domen Vodušek

Nova Gorica
Megi Petelin
Vanja Plesničar
Nika Slejko
Erika Hvala
Alenka Tominec


Časi, ko so ženske še hodile po svetu s poraščenimi pazduhami, tam spodaj pa jih je krasil »full bush«, so že davno mimo; prizaneseno pa ni niti moškim.

Od poraščenosti do gladkosti
Z vsesplošnim napredkom in modnimi trendi se spreminjajo tudi lepotne navade. V družbeni miselnosti je tako z drznejšimi oblačili za ženske prevladala ideja, da je bolj estetsko, če izpod njih ne kukajo dlake, ki so sicer na človeškem telesu nekaj povsem običajnega. Na tapeti so se znašle pazduhe, noge in bikini predel. Tem smernicam vse bolj sledijo tudi moški, zavoljo ženskih in svojih lastnih preferenc. Zlasti tisti, ki se ponašajo s šesterčkom in ga radi pokažejo, skrbijo za urejen in gladek torzo; vse več moških se brije pod pazduhami pa tudi po mednožju, kar po mnenju obeh spolov zagotavlja boljšo in preprostejšo spolnost. Odstranjevanje dlak iz praktičnih razlogov uporabljajo tudi športniki, sploh kolesarji in plavalci.

image
FOTO: Andreypopov Getty Images/istockphoto

Čemu sicer služijo dlake?
Čeprav imamo do dlak in prevelike poraščenosti prej negativen odnos, je njihova vloga dobronamerna. Lasje na primer zadržujejo toploto in varujejo glavo pred UV-žarki; obrvi in trepalnice preprečujejo znojnim kapljicam, da bi uhajale v oči; namen sramnih dlak naj bi bil preprečevanje trenja med udi med spolnim odnosom in prenos feromonov, ki spodbujajo spolno privlačnost. Zmerna poraščenost tako moških kot žensk ni nič nenavadnega, čezmerna pa je lahko posledica bolezni, motenj v delovanju žlez z notranjim izločanjem ali jemanja nekaterih zdravil; pri ženskah tudi občutljivosti na (preštevilne) moške hormone v telesu.

Kako jih najučinkoviteje odstraniti?
Odstranjevanje dlak sicer kljub vse večji popularnosti ni izum tega ali prejšnjega stoletja, temveč je v človeški družbi ustaljena praksa že stoletja, če ne tisočletja. Razlogi? Kulturni, zdravstveni, higienski, celo verski. Britje in voskanje so poznali že v starem Egiptu. Zadnje so izvajali s karameliziranim sladkorjem. Najpogostejša metoda danes je še vedno britje, saj je hitro in preprosto, težava je le, da dlake zrastejo hitro ter so debelejše in temnejše, lahko se tudi vrastejo, kar boli in srbi. Boli tudi voskanje, ki lahko kožo zelo razdraži; depilacija z laserjem je draga in dolgotrajna.

image
FOTO: Diego_cervo Getty Images/istockphoto

Dobra novica pa je, da je zdaj na voljo tudi fotoepilacija – sodobna, ugodna in veliko učinkovitejša metoda, ki jo priznavajo tudi zdravniki. Primerna je namreč za vse tipe kože, poleg tega kožo regenerira. Deluje na podlagi tehnologije IPL (intenzivno pulzirajoča svetloba). Že pri prvem posegu vam izpade 60–80 % dlačic. Tiste, ki spet zrastejo, so veliko tanjše in svetlejše. Z vsakim postopkom jih je manj pa tudi vraščajo se ne. Postopke ponavljamo, dokler ne dosežemo 80 do 90 % manjše poraščenosti. Po tem za vzdrževanje želenega rezultata zadostujeta le še tretma ali dva na leto.

image
FOTO: Andreeaiancu.com

Sodelujte v nagradni igri in osvojite tretma fotoepilacije!
Fotoepilacija je na voljo v centrih Nomasvello po Sloveniji, kjer jo uspešno in po ugodnih enotnih tarifah izvajajo že šest let. Če jo želite preizkusiti tudi vi in na izbranih predelih doseči želeno stopnjo gladkosti in neporaščenosti, sodelujte v nagradni igri in osvojite tretma enega predela. Pri Nomasvellu bodo podelili kar 55 nagrad! Če vas fotoepilacija zamika že pred razglasitvijo rezultatov nagradne igre, pa se še danes naročite na brezplačni poskusni tretma.
Deli s prijatelji