POLETNI NASVET

Preprečite zadrego s kopalkami

Poskrbite, da vaši sokopalci ne bodo imeli priložnosti videti preveč. Kopalke nosite tako, kot je predvidel proizvajalec.
Fotografija: Preizkusite jih pri različnih dejavnostih. FOTO: Guliver/Getty images
Odpri galerijo
Preizkusite jih pri različnih dejavnostih. FOTO: Guliver/Getty images

LJUBLJANA – Nič ni bolj zoprnega kot vstati iz bazena po čudovitem zdrsu s toboganom in ostati brez zgornjega ali celo spodnjega dela kopalk. Tej in podobno sramotnim prilikam se lahko izognemo s pravilno izbiro tega oblačila.
 

Prava številka je vse

Prvo pravilo, ki vam bo pomagalo, da se izognete nerodnostim, povezanim s kopalkami, upoštevajte že v trgovini: pred nakupom jih vselej pomerite in se zanje odločite le, če so vam popolnoma prav. Prevelike vam lahko zlezejo s telesa, še posebno če jih boste uporabljali v vodnih parkih ali bazenih s tobogani in umetnimi valovi, premajhne pa bodo tudi na suhem razkrivale več, kot bi bilo treba. Da niti ne omenjamo, kako neudobno se boste počutili v njih.

Odločilna je prava izbira. FOTO: Guliver/Getty images
Odločilna je prava izbira. FOTO: Guliver/Getty images

Ne eksperimentirajte

Nosite jih tako, kot si jih je zamislil proizvajalec, in ne na svoj način. Morda bi radi dvignili robove spodnjega dela ali kako drugače zvezali naramnice modrčka, da boste lepše zagoreli. Nikar! Vsaka napačna uporaba kopalk je tveganje, da boste uničili prvotno obliko, kar pomeni, da vam potem, ko jih boste spet želeli nositi na klasičen način, ne bodo več stale tako dobro kot prej. Če vam model, ki ga imate, ni všeč, raje kupite drugačnega.

Naredite preizkus

Preden uporabite kopalke v javnosti, preizkusite, kako se izkažejo v realnih okoliščinah. V trgovini v garderobi jih seveda ne boste mogli pomeriti v vodi, lahko pa preizkusite, kako se v njih počutite pri igranju odbojke na mivki in drugih živahnih dejavnostih, ki jih boste izvajali v njih, na primer tekanju za otroki. Skočite nekajkrat gor in dol in opazujte, ali ostajajo lepo na mestu. Če mahedrajo že zdaj, bo to po nekajkratni uporabi samo še slabše. Si res želite zabavati sosede s plaže z brezplačnim striptizom?

Pazite, ko greste iz vode

Večina najbolj sramotnih situacij v kopalkah se zgodi, ko lezemo iz vode. Preden greste iz vode, vselej preverite, kako vam stojijo kopalke. Če so med čofotanjem razkrile preveč kože, si jih diskretno popravite in šele nato vstanite. Tako se boste izognili nepotrebni zadregi.

Zgoraj in spodaj

Posebej za ženske: spodnji in zgornji del telesa nista vedno v takšnih razmerjih, kot si predstavljajo proizvajalci kopalk. Če kupujete dvodelne kopalke, izberite takšne, pri katerih lahko modrček in hlačke kupite posebej, saj lahko popolnoma prilagodite velikost svojim oblinam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije