PRIČESKE

Pogled v prihodnost

Pokukali smo v novosti enega najbolj znanih slovenskih mojstrov pričesk Steva Pavlovića.
Fotografija: Natančno postrižene pričeske ni težko vzdrževati.
Odpri galerijo
Natančno postrižene pričeske ni težko vzdrževati.

Najnovejša kolekcija pričesk Stevo hair teama se imenuje Obsession. »Gre za obsedenost z lasmi, ličenjem, obleko, nakitom, pozami, detajli pa tudi z modnimi smernicami, instagramom, življenjskim slogom,« pojasnjuje Stevo Pavlović. Ženske, ki bodo nosile njegove pričeske, so samozavestne, drzne perfekcionistke, ki stremijo k popolnosti, a vseeno znajo uživati življenje v vsem sijaju.


Barvni detajli poudarjajo individualnost.
Barvni detajli poudarjajo individualnost.
Kolekcijo Obsession odlikujejo geometrično natančno striženje in enotno pobarvani lasje, a na določenih delih poudarjeni z detajli v kontrastnih tonih. »Na posameznih sprednjih delih glave so sekcije pobarvane po tankih, geometrično deljenih pramenih v kontrastne barvne nianse. S tem poudarimo individualno noto posamezne ženske,« razlaga lastnik frizerskega salona Stevo. »Striženje temelji na tankih delitvah in natančnih rezih. Sprednji lasje so ravno ostriženi na krajši, srednje dolgi ali daljši frufru. Dolžina las je simetrična ali asimetrična, forme so različnih dolžin, prilagojene vsaki ženski posebej,« razloži. Striženje je zelo natančno, vzdrževanje pričeske pa je, pravi Stevo, zaradi tega lažje. »Po umivanju in sušenju z lasmi ni veliko dela,« pravi.

V kolekciji, ki jo je Stevova ekipa predstavila za leto 2020, je večina osnovnih odtenkov svetla. »Lasje so pri svetlih odtenkih prvotno razbarvani, posvetljeni, nato so naneseni želeni odtenki. Zelo pomembno je, da so lasje pobarvani oziroma posvetljeni postopoma, saj se le tako ohrani njihova kakovost in zdravje,« opozarja strokovnjak.

Za pravi modni svetli odtenek je nujno postopno barvanje.
Za pravi modni svetli odtenek je nujno postopno barvanje.
Stevo Pavlović je eden prvih slovenskih frizerjev, ki so k nam pripeljali pričeske po najnovejši modi. Bolj kot Pariz z visoko modo ga je od nekdaj zanimal avantgardni London in tudi slovito geslo njegovega salona je bilo takšno: »Ne hodite v London, pridite k nam.« Izobraževal se je v obeh modnih prestolnicah, a prav z Londonom, ki je središče frizerskih novosti, ohranja stik vse do danes. Redno ga obiskuje in se poučuje o novih smernicah, ki jih nato, požlahtnjene z lastno vizijo, prenaša na slovenska tla. V sklopu svoje izobraževalne akademije Stevo Hair Academy znanje deli z mladimi generacijami frizerjev. Je član prestižnega kluba svetovnih frizerjev Alternative Hair Club iz Londona, s svojo ekipo pa nastopa po številnih elitnih dogodkih po Evropi. Informacije o novi kolekciji Obsession je že poslal v vodilne svetovne frizerske medije. »S tem Stevo frizerska hiša promovira svoje kreativno delo na najvišji svetovni ravni in tudi državo Slovenijo,« pojasni frizer, ki je v salonu že urejal pričesko tako znanim imenom, kot sta Kevin Costner in Vanessa Mae, pa tudi številnim znanim Slovencem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije