LEPOTA

Lepo = naravno

Agresivni lepotni postopki, ki kožo poškodujejo, so preteklost, sodobna kozmetologija temelji na minimalno invazivnih, a kljub temu zelo učinkovitih posegih, temelječih na najnovejših znanstvenih dognanjih.
Fotografija: InnoFacial postopek je eden najbolj učinkovitih neagresivnih postopkov nege, pravi Tamara Kajtaz.
Odpri galerijo
InnoFacial postopek je eden najbolj učinkovitih neagresivnih postopkov nege, pravi Tamara Kajtaz.

»V kozmetični industriji smo pri točki, ko čedalje več raziskav in laboratorijev opozarja na škodljive učinke agresivnih kozmetičnih postopkov. Zato je danes trend, ko je govor o intenzivni negi in pomlajevanju, usmerjen na tehnologije, ki so nežne in prijazne do naše kože, a kljub temu zagotavljajo dober rezultat. Včasih je veljalo: večja agresija, boljši rezultat. Vendar je znanost dokazala, da smo se motili! Zdaj smo diamantnemu pilingu in mikroigličnim terapijam rekli adijo!« razlaga lastnica Centra lepote Tamara iz Postojne Tamara Kajtaz.


Čeprav se kozmetika še vedno osredotoča na zelo donosni t. i. antiaging program, je na obzorju že novo obdobje nege, ki se osredotoča na čiščenje kože. V središču pozornosti je trenutno najmočnejši neagresivni kozmetični postopek InnoFacial. »Z njim lahko pomagamo različnim stanjem aknaste kože, mastni, problematični kože, problematiki na T-področju ter rešujemo različna stanja, ki so povezana s staranjem tkiva. Izjemno učinkovit je za izboljšanje UV-poškodb, reliefnih nepravilnosti, hiperpigmentacije, rosaceje in psoriaze,« pojasnjuje strokovnjakinja.

Napihnjeni obrazi so iz mode

»Pred 10 leti se je vse vrtelo okoli botoksa in hialurona, danes pa na srečo ni več tako! Napihnjeni monotoni obrazi izpod rok kirurgov niso več moderni. Moderen je lep, zdrav ten in unikaten izraz na obrazu. Tega se čedalje bolj zavedajo tudi zdravniki, saj so začeli kupovati aparate, ki so pravzaprav domena kozmetične stroke,« pravi. Namesto uporabe polnil je danes v boju s staranjem trend spodbujanja kožnih celic k obnovi. V ospredju so plazma, hifu, frakcionalna radiofrekvenca, cryo in elementi v kozmetičnih kremah ali serumih, ki dajo hitro viden rezultat, kot so adenosin, niacinamid, peptidi in t. i. growing factor, ki spodbuja rast celic in je glavni adut antiagea. Čedalje večji trend je tudi terapija z ogljikovim dioksidom oz. carboxy terapija, ki bo v slovenskih salonih dostopna od septembra.
»Ogljikov dioksid so razglasili za največji preboj v lepotni industriji od botoksa.
Karboksiterapija po vsem svetu hitro postaja znana kot vodilni način pomlajevanja kože. To je varna, minimalno invazivna in klinično dokazana metoda za pomladitev, obnovo kože ter zdravljenje ohlapne kože zaradi staranja ali po nosečnosti, celulita, odporne maščobe in strij. Terapija vključuje vbrizgavanje majhnih količin ogljikovega dioksida, ki je tudi naravno prisoten v telesu pod kožo, da razgradi maščobne obloge in spodbudi proizvodnjo kolagena,« pravi.
»Včasih se mi zdi, da so že vse izumili, pa se me vedno presenetijo. Sem tehnološki fanatik, živim za napredek in razvoj v kozmetični industriji. Redno obiskujem vse kozmetične sejmu po svetu. Glede pomlajevanja se vse vrti okoli tega, kako čim globlje na čim bolj naraven način vgraditi aktivne učinkovine za nastanek novega kolagena in obnovo kožnih celic. Novost, ki se bo razcvetela v nekaj letih, je definitivno prava plasma tehnologija, ki spodbuja celjenje in hitrejšo penetracijo učinkovin. V Sloveniji je še ni. Trend pomlajevanja je tudi vaginalna regeneracija po principu radiofrekvence ali hifuja,« sklene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije