ŽIVALI NA OBLEKAH

FOTO: Poezija papagajev

Vsaka kolekcija modne oblikovalke Mateje Benedetti je posvečena drugi ogroženi živalski vrsti.
Fotografija: Obleka z živahnim vzorcem poudari linijo telesa.
Odpri galerijo
Obleka z živahnim vzorcem poudari linijo telesa.

Oblačila si lahko izberete in naročite na spletni strani znamke ali se oglasite v showroomu Benedetti Life v Kristalni palači v Ljubljani. Obleke po meri, ki nastajajo v sodelovanju s krojaštvom Morro Sartoriale, vam izdelajo v nekaj tednih. Takšen pristop je v skladu s poslanstvom oblikovalke in njenih znamk, ki je: ustvarjati modo z mislijo na okolje. Trenutno je v ospredju kolekcija Parrots' Poetry. Gre za omejeno kolekcijo, ki jo bo mogoče naročiti do 1. novembra.

Trajnostna moda

Benedetti Life je trajnostna znamka, izdelana brez uporabe živalskih materialov. Mateja Benedetti jo je zasnovala kot odgovor na poročila o pogubnem vplivu hitre mode na okolje, živali in človekovo dobrobit. Oblikovalka, ki je kot kostumografinja sodelovala z opernimi hišami po vsem svetu, tudi v Parizu, Milanu in Los Angelesu, je prvo lastno trajnostno znamko oblikovala leta 2014. Modna revija Vogue Italia je njen prvenec uvrstila med 20 najbolj obetajočih ekoloških znamk oblačil.

V kolekciji, posvečeni papagajem, najdemo tudi hlače.
V kolekciji, posvečeni papagajem, najdemo tudi hlače.
Leta 2017 je bila med petimi finalisti za prestižno eko modno nagrado green carpet award, leta 2018 pa je prejela nagradi positive luxury in big see. Oblikovalka za izdelavo kreacij uporablja le nestrupene, organsko vzgojene tekstilne materiale. Obleke izdeluje lokalno, po načelu pravične trgovine in v primernih delovnih razmerah za izdelovalce. Zagotavlja, da pri izdelavi oblačil niso bile izkoriščane nobene živali.

Vsaka kolekcija raziskuje po eno živalsko vrsto, katere obstoj je zaradi podnebnih sprememb, lova ali uničevanja njihovega življenjskega okolja ogrožen. Papagaje, ki jim je posvečena aktualna, ogrožajo uničevanje okolja, v katerem živijo, in nedovoljena trgovina z v divjini ujetimi živalmi. Nekatere vrste so na robu izumrtja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije