OBRATI

Zložljivi mini žar

Objavljeno 11. julij 2019 21.56 | Posodobljeno 11. julij 2019 21.56 | Piše: S. I.

Fire safe je prenosni žar, ki zložen zavzame le malo prostora.

Podjetje Wolf and Grizzly je na Kickstarterju v nekaj dneh preseglo zastavljeni cilj za zagon množične proizvodnje malega žara. FOTO: Wolf and Grizzly
Kaj je lepšega kot zvečer pred šotorom zakuriti ogenj in si speči nekaj malega in slastnega za večerjo – seveda tam, kjer je to dovoljeno. A za to potrebujemo (varen) žar, ki pa zna marsikdaj zavzeti preveč dragocenega prostora. Zato so si pri kanadskem start-upu Wolf and Grizzly zamislili mini žar fire safe, ki zložen zavzame toliko prostora kot še enkrat prepognjene Novice, tehta pa le slab kilogram.

Kanadčani so žarček naredili iz nerjavečega jekla 304, ki ga odlikujeta vzdržljivost in velika odpornost proti koroziji. Površina razstavljenega žara je približno 29 krat 28 centimetrov, prostornina (za žerjavico ipd.) pa tri litre. Samo dno ni ravno, da so omogočili boljši pretok zraka, stranice pa so dovolj visoke, da našemu ogenjčku težav ne povzroča niti močnejši veter.

image
Podjetje Wolf and Grizzly je na Kickstarterju v nekaj dneh preseglo zastavljeni cilj za zagon množične proizvodnje malega žara. FOTO: Wolf and Grizzly
Zraven spada še mrežica grill M1 edition, pri kateri se da nastavljati višino za popolno peko. Ko končamo in ohladimo žarček, ga zložimo in pospravimo v torbico iza trpežnega recikliranega poliestra, v katero lahko spravimo še druge manjše pripomočke za peko. In ko bo žar enkrat odslužil svojemu namenu, je pripravljen na recikliranje, saj pri izdelavi niso uporabili nobenih težko razgradljivih premazov.

Žar je mogoče prednaročiti na platformi za množično financiranje: osnovni paket stane 80 kanadskih dolarjev (53 evrov), paket z mrežico pa 200 kanadčanov (133 evrov). 
Deli s prijatelji