Zdaj je pravi čas za prenovo

April je mesec opremljanja, zakaj torej ne bi prepleskali sten, prerazporedili pohištva in iz kosov, ki jih ne uporabljate več, izdelali kaj novega
Fotografija: Črna in zlata kuhinja za drzne FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Črna in zlata kuhinja za drzne FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

April je mesec opremljanja, vsaj v Združenih državah Amerike, kjer je združenje prodajaln s stanovanjsko opremo ter stenskimi barvami pred leti predlagalo, da se v tem mesecu posebna pozornost nameni opremi in prenovi doma. Čas se jim je zdel prikladen, saj ljudje prve tople dni običajno namenijo spomladanskemu čiščenju, zakaj torej ne bi, ko se znebijo odvečnih reči, doma še malce osvežili, prebelili sten, prerazporedili pohištva ali iz reči, ki jih ne uporabljajo več, izdelali kaj novega.

Sivo steno popestri že slika v nežno rožnati.
Sivo steno popestri že slika v nežno rožnati.

O stenskih barvah, ki bodo letos najbolj modne, smo že pisali, a seznam se še dopolnjuje. Rjavim in bež tonom, sivi, modri, različnim odtenkom zelene in magenti, so se pridružile še nežno rožnata, barva breskve in celo črna. Pri slednji strokovnjaki sicer opozarjajo, da jo je treba uporabljati zmerno in nikakor ne v majhnih prostorih, saj jih bo še dodatno zmanjšala. Poleg tega črna najbolj pride do izraza v prostoru z veliko naravne svetlobe. Vsem, ki bi se odločili za črno kuhinjo, svetujejo, naj k črnim ploščicam kombinirajo elemente v tej barvi, a z mat učinkom. Stene naj ostanejo, kakršne so, saj črni pristaja prav vse. Črna pa ni le priljubljena barva sten in kuhinjskih elementov, tudi preostalih kosov pohištva je v tej barvi v prodajalnah vedno več. Črno pohištvo bo lepo poudarilo pastelne stene, preproge ali dodatke, še posebno se poda k nežno rožnati, zlati in vsem odtenkom sive.

Z barvo breskve si pričaramo toplino daljnih dežel.
Z barvo breskve si pričaramo toplino daljnih dežel.

Barva breskve, ki prostoru daje prijetno topel občutek daljnih krajev, se bo odlično skladala z rjavimi toni, naj bodo ti svetli ali temni, ter dodatki iz lesa. Čeprav stole in mize iz tikovine in bambusa običajno uporabljamo za terase in balkone, ne bo prav nič narobe, če jih postavimo v sobo barve breskve. V kot postavimo veliko lončnico, in že smo v sončni Mehiki. Nežno rožnata bo popestrila bel ali siv prostor. Odlična kombinacija sta denimo pastelno rožnata in temno siva ali, kot že rečeno, črna. Lahko se odločite za nežno rožnate stene in sivo ali črno pohištvo ali dodatke, morda nasprotno. Prav tako lahko eno steno pobarvate s temno barvo, preostale z rožnato, lahko pa kar obe barvi združite na eni steni. Kombinacij in možnosti je res ogromno, prav vsakdo bo prišel na svoj račun.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije