Zakaj razkužila ne bi smeli imeti v avtomobilu

Ni vseeno, kje shranjujete pripomoček, ki vam pomaga ohranjati zdravje.
Fotografija: Visoke temperature in razkužila za roke niso dobra kombinacija. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Visoke temperature in razkužila za roke niso dobra kombinacija. FOTO: Thinkstock

Razkužila za roke imate na različnih mestih in jih pridno uporabljate. Tudi avtomobil ni izjema. A strokovnjaki opozarjajo, da shranjevanje tovrstnega pripomočka za ohranjanje zdravja v njem ni najboljša ideja. Zakaj?

Vročina zmanjšuje učinkovitost

Kot navaja Greg Boyce z univerze Florida, najočitnejši razlog za to tiči v dejstvu, da se v avtomobilu temperature zraka povzpnejo izjemno visoko, to pa povzroči izhlapevanje alkohola, ki je najpogosteje ena osnovnih sestavin razkužil za roke. Ker je prav alkohol zaslužen za zaščito pred virusi in bakterijami, sredstvo v avtomobilu hitro izgubi svojo moč ter s tem namen.

Še eno opozorilo

Razkužilo, ki se v stoječem avtomobilu močno segreje, lahko ob stiku s kožo povzroči poškodbe. Prav tako se zaradi visokih temperatur lahko poškoduje embalaža, vsebina pa se razlije po notranjosti avtomobila. 

Torej: če pridno uporabljate razkužilo in menite, da tudi v avtomobilu brez njega ne gre, ga po tem, ko pridete na cilj, odnesite iz svojega jeklenega konjička. Tako bo učinkovitejše in varnejše za uporabo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije