Zakaj bi morali vedno pokriti straniščno školjko

Večina se s tem sicer ne obremenjuje pretirano, a za dosledno pokrivanje straniščne školjke obstaja več razlogov.
Fotografija: Straniščna školjka naj bo pokrita. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Straniščna školjka naj bo pokrita. FOTO: Thinkstock

Nekateri so dosledni, spet drugi se s tem, ali je deska na straniščni školjki dvignjena ali spuščena, ne obremenjuje pretirano. Čeprav obstajajo vsaj trije dobri razlogi, da bi morala biti školjka vedno pokrita. Eden je povezan z estetiko, drugi z zdravjem in tretji z energijo doma.

Pokrita školjka je videti lepša

Prvi, mogoče najbanalnejši razlog za pokrivanje školjke tiči v tem, da je tako kopalnica preprosto lepša in bolj urejena, kar je vsekakor dejstvo.

Pokrita školjka varuje zdravje

Če vas prvi razlog ni prepričal, vas bo najbrž naslednji: kadar po mali ali veliki potrebi splaknete straniščno školjko, se kapljice iz nje razpršijo po prostoru in pristanejo na površinah, kot so toaletni papir, pipe, brisače in tudi zobne ščetke. V teh kapljicah je nešteto bakterij, ki bi lahko ob stiku z rokami in obrazom izzvale nemalo težav z zdravjem. Če školjka tedaj, ko vanjo iz kotlička spustite vodo, seveda ni pokrita.

Pokrita školjka ohranja pozitivno energijo doma

Po prepričanju filozofije urejanja prostora feng šuj tedaj, ko je straniščna školjka odkrita, skoznjo iz doma izginja pozitivna energija in z njo dobro počutje. Tega pa v času, ko večino dneva preživite doma, res ne potrebujete.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije