ČUSTVA, VZORCI, PREPRIČANJA

Vsi lahko postanemo bogataši

Energija denarja se odziva na naša prepričanja, občutke in vzorce. Od nas samih je odvisno, ali je denarni pretok spodbujen ali zablokiran.
Fotografija: Ko odstranite čustvene blokade v avri, boste lahko pritegnili neomejeno bogastvo.
Odpri galerijo
Ko odstranite čustvene blokade v avri, boste lahko pritegnili neomejeno bogastvo.

Zanemarjanje v otroštvu lahko ustvari čustveno rano nevrednosti, ki vpliva na občutek lastne vrednosti v odraslosti. Energija se namreč odziva na naše vzorce. Zato je še kako pomembno, da ravnate s sabo, kot da ste vredni bogastva, saj to odpre prostor za še več denarja in manj pomanjkanja.

Finančno zadovoljstvo na čustveni ravni ne izhaja iz tega, koliko denarja res imamo ali nimamo. Lahko ga imamo dovolj, pa se počutimo kot revež, ali imamo manjšo vsoto in se zdimo sami sebi pravi bogataši. Pomembna so čustva – naša naučena in programirana prepričanja. Močna čustvena reakcija, povezana z denarjem, je vedno prepletena z bolečino kot odzivom na to, da so z nami napačno ravnali. Morda nam ni mama nikoli ničesar kupila ali smo bili edini v razredu v ponošenih oblačilih. Za odraslo življenje ni toliko pomembno, kaj se je zgodilo, ampak da smo se ujeli v bolečino ali nevrednost obilja.

Čustvene blokade sprožijo finančne

Denarne zadeve nas lahko jezijo, strašijo, žalostijo, lahko smo v krču pred pomanjkanjem. Globoko pod tem se skriva gnus do denarja, pogosto v obliki sramu ali krivde v našem čustvenem sloju avre. Sram nakazuje, da je nekaj narobe z nami, kar je v otroštvu pokazal nekdo v naši bližini. Energija sramu ni preprosto izginila, nekam je morala iti, tako se je prepletla z našim čustvenim energijskim telesom.

Krivda je podobna. Morda prevzemamo dolgove drugih, ker se počutimo krivo, ker imamo sami dovolj denarja. Lahko delamo neumne finančne napake in pustimo, da nam drugi kradejo denar. Če smo senzibilni, lahko celo prevzamemo občutek od drugih.

Finančno resetiranje

Vrnite se v situacijo, ki je povzročila finančno disonanco. Občutite bolečino in pošiljajte ljubezen prizadetemu delu sebe.

Spustite gnus, ki vam ne pripada. Še naprej opazujte svojo bolečino, ki jo je ustvarila prvotna situacija, dokler se vam človek, ki je ustvaril vaš negativni finančni vzorec, ne bo zagabil. Dokler krivite sebe, ste na napačni poti, zato določite človeka, situacijo, družbo, religijo ali institucijo, ki je povezana z vašo rano, in se zavedajte, da vzrok ni v vas. Prosite vesolje, naj razdeli sram in gnus med vami in povzročiteljem vzorca, denimo 20 odstotkov je vaših, 80 njegovih. Prosite vesolje, naj vas osvobodi občutka, ki ni vaš.

Ko ste odprti in energijsko pretočni, bodo finančne ovire na poti izginile same od sebe, premoženje pa se bo plemenitilo.
Ko ste odprti in energijsko pretočni, bodo finančne ovire na poti izginile same od sebe, premoženje pa se bo plemenitilo.

Odpustite si. Če ne morete, vam še ni treba oprostiti temu človeku, samo sebe ločite od dušečega občutka, tako da razumete, da tedaj niste imeli druge možnosti kot posvojiti škodljivo čustveno prepričanje in zanikati, da vam obilje pripada. Ostanite v tem zavedanju, dokler ne spoznate, da niste naredili ničesar narobe – ne tedaj ne zdaj.

Vprašajte se, kaj glede denarja bi vas razveselilo. Naj vam odgovor sam šine v glavo. Morate odplačati dolgove? Začeti zapravljati zase namesto za druge? Prositi za povišico? Poslušajte odgovor. Vsak dan do konca življenja si zastavljajte isto vprašanje. Opazujte, kako denar priteka in ostaja z vami.

Ko uredimo negativna prepričanja, nam je ukvarjanje z denarjem v veselje. Če svoje čustveno stanje uravnamo na veselje, to spodbuja finančno celost. Ko odstranite gnus in bolečino, lahko ponovite postopek in očistite tudi druga negativna čustva. Če se spet pojavijo, ponovite postopek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije